امروز:3 بهمن 1403

تلسکوپ جیمز وب کهکشان های باستانی را که از نظر تئوری نباید وجود داشته باشند، ثبت می کند

تلسکوپ جیمز وب از زمانی که در سال گذشته عملیاتی شد، نماهای واضح تری از اجرام آسمانی به ما می دهد و ویژگی های پنهان را آشکار می کند. اکنون، طبق مطالعه ای که توسط یک تیم بین المللی از اخترفیزیکدانان انجام شده است، ممکن است درک ما از کیهان را نیز کاملاً تغییر دهد.

با مشاهده تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ در نزدیکی دب اکبر، دانشمندان شش کهکشان بالقوه را یافتند که فقط 500 تا 700 میلیون سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته اند. این که آنها می توانند تقریباً 13 میلیارد سال سن داشته باشند چیزی نیست که آنها را عجیب و غریب می کند، اما این است که طبق محاسبات تیم می توانند به اندازه کهکشان راه شیری ستاره داشته باشند. دانشمندان توضیح دادند که آنها نباید تحت تئوری کیهان‌شناسی فعلی وجود داشته باشند، زیرا در آن زمان نباید ماده کافی برای تشکیل کهکشان‌ها به اندازه ستاره‌های ما وجود داشته باشد.

چیزی که دانشمندان در این تصاویر دیدند، چند نقطه نوری مبهم اما بسیار درخشان است که برای ابزارهای ما قرمز به نظر می رسد و نشان می دهد که آنها قدیمی هستند. جوئل لجا، یکی از نویسندگان این مطالعه، به اسپیس گفت که دانشمندان معمولاً انتظار دارند کهکشان‌های جوان و کوچکی را ببینند که به هنگام نگاه کردن به جهان باستان به رنگ آبی می‌درخشند، زیرا آنها به‌عنوان «اجرای به‌نظر می‌رسند که به تازگی از دنیای اولیه شکل گرفته‌اند. سوپ کیهانی.” (فراموش نکنید که رسیدن نور به زمین زمان می‌برد، بنابراین وقتی تصاویر تلسکوپی را مشاهده می‌کنیم، اساساً به گذشته نگاه می‌کنیم.)

عکس هایی از نقاط قرمز روشن که می توانند کهکشان های باستانی به بزرگی کهکشان راه شیری باشند که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شده است.
NASA، ESA، CSA، I. Labbe (دانشگاه فناوری سوئینبرن). پردازش تصویر: جی برامر (مرکز سحر کیهانی موسسه نیلز بور در دانشگاه کپنهاگ)
ما برای اولین بار به کیهان بسیار اولیه نگاه کردیم و هیچ ایده ای نداشتیم که قرار است چه چیزی پیدا کنیم. معلوم شد که چیزی آنقدر غیرمنتظره پیدا کردیم که در واقع برای علم مشکلاتی ایجاد می کند. این کل تصویر شکل گیری اولیه کهکشان ها را زیر سوال می برد. “لجا گفت. جیمز وب قبلاً تصاویری از کهکشان‌های قدیمی‌تر که حدود 350 میلیون سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته‌اند، گرفته بود. اما آنها کوچک هستند و دانش ما از اخترفیزیک را به چالش نمی کشند.

پیر و پرجرم به نظر رسیدن این شش کهکشان به این معنی است که در مدت کوتاهی پس از انفجار بزرگ، صدها ستاره در سال تشکیل می دادند. در مقایسه، کهکشان راه شیری هر سال تنها حدود یک تا دو ستاره جدید تشکیل می‌دهد. علاوه بر این، این کهکشان‌های بالقوه با وجود داشتن تعداد زیادی ستاره، حدود 30 برابر فشرده‌تر از کهکشان ما هستند.

دانشمندان اعتراف می کنند که این احتمال وجود دارد که نقاط قرمز مبهم آنها چیز دیگری باشد، مانند اختروش های کم نور یا سیاهچاله های بسیار پرجرم. آنها همچنین می توانند در واقعیت در مقایسه با اندازه پیش بینی شده ای که دانشمندان از محاسبات خود به دست آورده اند کوچکتر باشند. این تیم به داده‌های بیشتری نیاز دارد و یافته‌های خود را از طریق طیف‌سنجی تأیید می‌کند، اما آنها فکر می‌کنند که می‌توانند در سال آینده تایید رسمی داشته باشند.

اشتراک گذاری