امروز:25 آبان 1403

واکسن ابولا کشف شد و با موفقیت آزمایش شد

ابولا یکی بیماری بسیار خطرناک است که در 90 درصد از موارد به مرگ کسی که این بیماری را دارا می باشد منجر می شود. این دارو علاوه بر آمار وحشتناک سرعت پخش بسیار زیادی دارد. اما به دلیل خطرناک بودن این بیماری تمام دولت ها و پزشکان در تلاش بودند تا واکسنی برای این دارو کشف کنند. این بیماری در آفریقای جنوبی بسیار شایع است و در بعضی از نقاط دیگر جهان نیز دیده شده است. اما با تلاش پزشکان این واکسن به موفقیت کشف و در طی آزمایش هایی موفقیت آمیز بود. با آریامونز همراه باشید.

بر اساس اطلاعات این واکسن بر روی 4000 نفر امتحان شده است و در نهایت نتایج بسیار امیدوار کننده و موفقیت آمیزی حاصل شده است.

اما این واکسن به دلیل این که بیماری بسیار خطرناکی در مقابل پزشکان بوده است به شیوه ای جالب تست شده است. روش استفاده شده در تست این دارو به صورت حلقه ای بوده است. در روش حلقه ای

برای آزمایش این گونه واکسن‌ها معمولاً از شیوه‌ی استاندارد طلایی استفاده می‌شود به این صورت که نیمی از افراد واکسن حقیقی و نیم دیگر عامل دارونما را دریافت می‌کنند. اما برای آزمایش واکسن ابولا از شیوه‌ی «حلقه» استفاده شد که در دهه‌ی ۷۰ میلادی نیز برای واکسن آبله مورد استفاده قرار گرفته بود. به این صورت که هنگامی که یکی از ساکنین دهکده‌ای به بیماری مبتلا می‌شد اعضای خانواده، همسایگان و دوستان وی واکسینه می‌شدند و در مرحله‌ی بعدی حلقه‌ی دیگری از افراد که با حلقه‌ی نخست در رابطه بودند واکسن را دریافت می‌کردند. در نهایت حدود ۵۰ درصد افراد موجود در این خوشه‌ها (به استثناء کودکان و زنان باردار به دلیل مشخص نبودن ملاحظات ایمنی در این مرحله) واکسن را دریافت کردند.

برای این که مشخص شود این واکسن تا چه حد در محافظت از افراد موفق بوده خوشه‌هایی تصادفی از افراد تعریف شدند که عده‌ای از آن‌ها بلافاصله بعد از تایید گسترش ابولا و دسته‌ی دیگر بعد از گذشت سه هفته واکسن را دریافت می‌کردند. میان ۲۰۱۴ نفری که بلافاصله واکسینه شدند، بعد از گذشت ده روز از دریافت واکسن و تقویت سیستم ایمنی، هیچ موردی از بیماری مشاهده نشد اما ۱۶ نفر از ۲۳۸۰ نفری که واکسن را با تاخیر دریافت کرده بودند به ابولا مبتلا شدند.

 

اشتراک گذاری