امروز:29 آذر 1403

ژاپن به آمریکا برای محدود کردن دسترسی چین به تجهیزات تولید تراشه می پیوندد

ژاپن رسماً با محدودیت هایی با هدف محدود کردن دسترسی چین به ماشین آلات پیشرفته ساخت تراشه پیش می رود. به گزارش سی ان ان، این کشور روز جمعه اعلام کرد که کنترل صادرات 23 نوع تجهیزات تولید نیمه هادی را تشدید خواهد کرد. پس از اجرایی شدن قوانین جدید در ماه جولای، شرکت هایی مانند نیکون و توکیو الکترون اگر بخواهند ابزارهای خود را در حدود 160 منطقه در سراسر جهان بفروشند، باید از وزارت بازرگانی ژاپن تأییدیه بگیرند. سخنگوی دولت ژاپن به سی ان ان گفت این محدودیت ها برای هدف قرار دادن یک کشور خاص طراحی نشده است. با این حال، رقیب آسیای شرقی ژاپن در میان کشورهایی است که در فهرست محدود قرار دارند.

یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن به خبرنگاران گفت: “ما به عنوان یک کشور صاحب فناوری به مسئولیت های خود در جامعه بین المللی عمل خواهیم کرد و به حفظ صلح و امنیت بین المللی کمک خواهیم کرد.”

این محدودیت ها به دنبال اعمال کنترل های صادراتی مشابه توسط ایالات متحده و هلند صورت گرفت. طبق گزارش ها، در ابتدای سال، سه کشور به توافقی دست یافتند که دسترسی چین به ماشین های لیتوگرافی ساخت غرب را محدود کند. در ماه مارس، هلند به این معامله عمل کرد و اعلام کرد که فروش فناوری نیمه هادی در خارج از کشور را به نفع امنیت ملی خود محدود می کند. این محدودیت ها بر ASML تأثیر می گذارد. از سال گذشته، این شرکت هلندی تنها شرکتی در جهان بود که ماشین‌های لیتوگرافی فرابنفش شدید (EUV) را تولید می‌کرد که سازندگان تراشه برای ساخت نیمه‌هادی‌های 5 نانومتری و 3 نانومتری که جدیدترین تلفن‌ها و رایانه‌ها را تامین می‌کنند، نیاز دارند.

چین دارای شرکت‌های داخلی است که می‌توانند بخشی از کمبودهایی را که صنعت فناوری این کشور از عدم دسترسی به تجهیزات لیتوگرافی ساخت غرب تجربه خواهد کرد، جبران کند. با این حال، ممکن است مدتی طول بکشد تا این شرکت ها با ظرفیت رقبای آمریکایی، ژاپنی و اروپایی خود هماهنگ شوند. بر اساس تحقیقات رویترز، تجهیزات میکرو الکترونیک شانگهای (SMEE)، تنها تولیدکننده تجهیزات لیتوگرافی در چین، ماشین‌هایی را می‌سازد که قادر به چاپ گره‌های نیمه‌رسانای ۹۰ نانومتری هستند. کار SMIC، تولید کننده پیشرو نیمه هادی در کشور، امیدوارکننده تر است. تابستان گذشته، تولید تراشه های 14 نانومتری را آغاز کرد و شروع به ساخت تراشه های 7 نانومتری بدون دسترسی به تجهیزات ساخت خارجی کرد.

اشتراک گذاری