امروز:8 اردیبهشت 1403

عوامل موثر بر زمان پذیرش و چاپ مقاله ISI

مجلات مختلف دارای فرایندهای داوری مختلف هستند. فرایند داوری بعضی از مجلات بسیار سریع است و برخی دیگر مدت‌ها طول می‌کشد تا نتیجه‌ای مشخص به شما اعلام کنند. البته میزان جذابیت موضوع و نوین‌بودن کار شما هم در این مورد دخیل است. گاهی‌اوقات، آن‌قدر مقاله‌تان ارزش کیفی بالایی دارد که خیلی سریع و زود پذیرش می‌شود. با این حال، باز هم نمی‌توان گفت که بالابودن ارزش کیفی باعث تسریع روند داوری و چاپ مقالهisi  می‌شود. یعنی لزوما چنین چیزی در کار نیست. همه چیز به قوانین داخلی و سیاست‌های اجرایی درونی مجلات وابسته است.

اما به طور کلی، می‌توان گفت که نشریات مختلف برای رسیدگی به مقالات زمانی از حدود یک هفته تا حتی یک سال را در نظر می‌گیرند. گاهی خیلی خیلی زود به شما پاسخ داده می‌شود و گاهی هم بیش از ۷ ماه تا شاید یک سال باید صبر کنید.

البته نام مقاله‌نویس و اعتبار او در دنیای رشته تخصصی‌اش می‌تواند کار را تسریع کند. گاهی هم موضوعی به شدت پر سروصدا و مهم است. در این صورت، حساسیت داوران روی مقالاتی با عنوان آن بیشتر می‌شود و احتمال اینکه به سراغش بروند، زیادتر می‌گردد. در هر حال، زمان دقیقی نمی‌توان برای این فرایند متصور شد.

عوامل موثر بر کوتاه کردن زمان چاپ مقاله

برخی عوامل بر زمان چاپ مقاله علمی و پژوهشی و isi تاثیر می‌گذارند که پیش از انتخاب مجله مناسب مقاله‌تان بهتر است آن‌ها مد نظر قرار دهید که عبارت‌اند از:

نوع مجله: مجلات علمی و پژوهشی از نظر درجه اعتبار و سطح کیفی با هم تفاوت دارند و معیار اصلی رتبه‌بندی آن‌ها ایندکس یا نمایه است. ایندکس‌ها به عرضه اطلاعات کتاب‌شناختی مقالات مهم و اثرگذار کمک می‌کنند و مقالات بر اساس نمایه‌ها از نظر کمی و کیفی ارزیابی می‌شوند.

رتبه‌بندی و دسته‌بندی ژورنال‌ها در ایران و جهان انواع مختلفی دارد که ما در مطلبی با عنوان رنکینگQ1 تاQ4 در رتبه‌بندی ژورنال‌ها آن را به طور کامل شرح داده‌ایم که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مجلاتی که از درجه اعتبار بالاتری برخوردار باشند، داوری سخت‌تری برای پذیرش و چاپ مقالات خواهند داشت و بر همین اساس، بازه زمانی طولانی‌تری صرف داوری‌شان می‌شود. برای مثال، پروسه داوری بسیاری از مجلات خوب به‌ویژه ژورنال‌های الزویر بیش از شش ماه طول می‌کشد.

کیفیت مقاله: محتوای مقاله شما هر چه باکیفیت‌تر باشد و ساختار قوی‌تری داشته باشد، سریع‌تر پذیرفته خواهد شد و نیاز به بررسی‌ها و داوری‌های مختلف نخواهد داشت. مقالاتی که اشکالات نگارشی یا گرامری و نیاز به اصلاحات دارند، به دلیل مراحل ریوایز و بازبینی و داوری مجدد پروسه طولانی‌تری را برای پذیرش و چاپ طی خواهند کرد. نگارش مقاله ISI اصول و استانداردهایی مشخص دارد که باید همه آن‌ها را رعایت کنید.

توصیه ما به شما این است که بیش از هر چیز بر نحوه نوشتن مقاله‌ای خوب و قوی تمرکز کنید و برای این منظور قواعد مقاله‌نویسی و نکات مهم و ترفندهایش را بیاموزید. 

نکات موثر بر چاپ مقالات ISI در کمترین زمان

برای دستیابی به سریع‌ترین زمان چاپ مقالات ISI در بهترین ژورنال‌های معتبر دنیا توجه و دقت به چند نکته ضروری است که در این بخش آن‌ها را مرور می‌کنیم:

  1. مهمترین نکته‌ای که باید پیش از هر کاری به آن بپردازید، موضوع مقاله‌تان است. موضوع مقاله شما باید ویژگی‌هایی داشته باشد تا ارزشمند و قابل توجه هیات داوران هر مجله‌ای باشد؛ برای مثال: موضوع مقاله شما باید بروز باشد، قبلا درباره آن کمتر پژوهش و مطالعه شده باشد و ارزش صرف وقت و سرمایه‌گذاری داشته باشد.
  2. تسلط بر روش نگارش مقاله ISI و رعایت ساختار استاندارد آن از نکات بسیار مهمی است، به طوری که کمترین ایراد در این مورد موجب رد مقاله شما از سوی داوران مجلات خواهد شد. دقت کنید تمام بخش‌های مقاله‌تان را درست و با بهترین کیفیت ممکن بنویسید. همان‌طور که می‌دانید، هر مقاله استاندارد از قسمت‌های عنوان مقاله، چکیده، مقدمه، روش تحقیق، نتایج، پیشنهادها و منابع تشکیل می‌شود و هر قسمت اصول و قواعد نگارشی خاصی دارد.
  3. نکته مهم دیگر، دقت در انتخاب منابع و رفرنس‌هایی است که در نگارش مقاله استفاده می‌کنید. منابع مورد استفاده شما باید معتبر و جدید باشند، چراکه اطلاعاتی که در دو سه سال اخیر منتشر شده‌اند، به‌روز هستند و ارزشمند‌ترند.
  4. مورد قابل توجه و بسیار مهم در پروسه چاپ مقاله ISI، ترجمه مقاله است؛ مقاله‌تان را به دست مترجمی کاربلد و قوی بسپارید، زیرا هر چقدر محتوای مقاله شما کامل و عالی باشد، اما در ترجمه، بار معنایی واژگان و مفاهیم کلمات و جملات به‌درستی و به طور کامل به خوانندگان منتقل نشود، عملا مقاله شما از دست رفته است و امکان رد آن از طرف مجلات بیشتر می‌شود.
  5. یک نکته ظریف اما مهم برای چاپ مقاله ISI برای ما ایرانیان وجود دارد که ممکن است بی‌توجهی به آن ما را دچار دوباره‌کاری کند؛ شما باید مجله‌ای انتخاب کنید که پیش از این، مقالات ایرانی را چاپ کرده باشد، چراکه به دلیل تحریم‌های بین‌المللی ایران ممکن است چاپ مقاله شما در برخی ژورنال‌ها دچار اختلال شود.
  6. نوشتن مقاله دارای فرایندها و مراحل مختلفی است که شناخت‌شان باعث می‌شود تا راحت‌تر به مسیر پای بگذارید.

اگر دوست دارید که در این مسیر، بی‌دغدغه‌تر حرکت کنید، برای انجام بخش‌هایی از کار مانند ترجمه و ویرایش می‌توانید به سراغ موسسات فعال در این حوزه مانند موسسه چاپ مقاله پویان ریسرچ می بروید. اگر هم که تمام مراحل را می‌دانید که دیگر هیچ؛ هزینه‌ای پرداخت نخواهید کرد و کار را به تنهایی پیش خواهید برد.

اشتراک گذاری