امروز:2 آذر 1403

ساق پای هوشمند برای معلولان در ایران تولید شد

یک مخترع ایرانی موفق به ساخت ساق پای مصنوعی هوشمندی شده است که این نمونه می تواند به خوبی نقش جایگزینیش را برای  پاهای مصنوعی بازی کند.

 

کیومرث مقصودی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی اصفهان طراح ساق پای منعطف و هوشمند برای معلولان درباره این طرح می گوید:

ساق پای هوشمند، یک سیستم کاملا مکانیکی و کاربردی است که با پروتزهای مصنوعی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرند، تفاوت‌های زیادی دارد. اگر این ساق پای هوشمند در بدن فرد معلول گذاشته شود، فرد می‌تواند همانند یک انسان عادی، بدون علائم نقص عضو (لنگیدن) راه برود. ساق پای هوشمند منعطف است و این بدان معناست که زاویه قرارگیری فرد در حین راه رفتن و نشستن را تشخیص داده و نسبت به همان زاویه تغییر حالت می‌دهد.

 

این ساق پای هوشمند فشار قوزک پای فرد معلول قابل تنظیم است. این ساق پا، قابلیت شناسایی شیب بدن فرد نسبت به زمین را دارد که در این صورت عملکرد صحیحی از خود نشان می‌دهد و فرد می‌تواند به موقع در حالت تعادل قرار گیرد.

 

تا پیس از این ساخت این پروتزها در خارج از کشور انجام می شد و هزینه معادل 5 میلیون تومان داشتند که با تولید داخلی این هزینه به 1 میلیون تومان کاهش می یابد.

 

کیومرث مقصودی طراح این ساق های هوشمند همچنین اضافه کرد:

 

پروسه زمانی ساخت ساق‌های مصنوعی در کشور برای هر فردی طولانی است، به طوریکه باید بر طبق بدن فرد معلول ساخته شود. ساق پای هوشمند، قابل تنظیم برای افراد معلول است و امیدواریم که در سال های آینده در قالب یک پکیج به معلولان ارائه شود تا کمترین زمان برای طراحی و نصب پروتز صرف شود. فرد معلول می تواند، خود، تنظیمات ساق پای هوشمند را انجام دهد و استفاده کند تا یک زندگی عادی را تجربه کند.

 

لازم به ذکر است کیومرث مقصودی، دارای هفت سال سابقه تحقیقاتی در تجهیزات پزشکی است و ساق پای هوشمند و منعطف را در یک شرکت دانش بنیان علوم پزشکی طراحی کرده است.

سخت بر این اعتقادم که امپراطوری بعدی جهان را گوگل بنا خواهد نهاد و من علاقه‌مندم تاریخ شکل گرفتن این امپراطوری را مکتوب کنم.