امروز:29 آذر 1403

روش های انتقال فایل

روش های انتقال فایل 6

هنگامی با دوستانتان دور هم جمع شده اید، شاید انتقال عکس ها و دیگر انواع فایل موجود روی اسمارت فون ها کاری بسیار ساده به نظر برسد. اما هنگامی در عمل درگیر این موضوع می شود، در می یابید این گونه نیست. روش های متنوع و مشکلی برای انجام این کار وجود دارند و البته بهترین آنها بستگی به نوع تلفن های هوشمندی دارد که قرار است فایلها میانشان جابجا شوند. البته این موضوعی پیچیده است، زیرا بسیاری از این شیوه ها با تمام محصولات سازگاری کامل ندارند. اندروید، آیفون و ویندوز فون هر کدام شیوه های خودشان را برای ارسال فایل ها دارند و چندان دوست ندارند که با یکدیگر در ارتباط باشند.

در این مطلب ما به آموزش تخصصی پیرامون این نرم افزارها نمی پردازیم بلکه روش های انتقال را به شما آموزش می دهیم. با ما باشید.

NFC

انتقال

هر ابزار اندرویدی که سیستم عامل اندروید 4.1 یا بالاتر را روی خود داشته و درون آن هم چیپ NFC به کار رفته باشد، می تواند از طریق اپلیکیشن Android Beam و تکنولوژی ان اف سی به انتقال فایل بپردازد. تنها کافی است فایل یا عکس مورد نظر را باز کرده و پشت دو دستگاه را به هم بزنید. پیغامی روی صفحه ظاهر می شود که از شما می خواهد beam بیسیم فایل از دستگاهی به دستگاه دیگر را تایید کنید.

این شیوه برای ارسال سریع عکس ها بسیار عالی است، اما متاسفانه نمی تواند همه انواع فایل را ارسال کند. همچنین بسیار محدود است. آیفون سخت افزار داخلی NFC را ندارد، لذا در این بازی نمی تواند شرکت کند. اسمارت فون های ویندوزفون و بلک بری سخت افزار NFC را دارند، اما Android Beam نمی تواند با آنها بده بستان داشته باشد. یا اندروید یا هیچ.
ابزارهای ویندوز فونی می توانند از طریق NFC برای یکدیگر فایل ارسال کنند، البته باید خوش شانس باشید که در میان دوستان تان یک ویندوز فونی دیگر بیابید که با وی به تبادل فایل بپردازید.

Bluetooth (بلوتوث)

انتقال

 

تقریبا تمام اسمارت فون های امروزی سخت افزار بلوتوث را درون خود دارند و بلوتوث می تواند برای انتقال فایل میان ابزارهای نزدیک به هم مورد استفاده قرار گیرد. به نظر می رسد این می تواند روشی برای استفاده میان تمام پلتفرم های موبایل باشد. اگرچه اندروید از انتقال فایل بلوتوثی پشتیبانی می کند، اما آیفون اپل چنین امکانی ندارد.

خوشبختانه ویندوز فون 8 و بلک بری هر دو از انتقال فایل از طریق بلوتوث پشتیبانی می کنند. لذا این شیوه به صورت تئوری می تواند بین تمام اسمارت فون های مدرن همه پلتفرم ها (به استثناء  iOS و موبایل هایی که امکان ارتقاء از ویندوز فون 7 به نسخه بالاتر را ندارند) مورد استفاده قرار گیرد.
در اندروید، برای انتقال فایل لازم است که آن را باز کنید، بر روی دکمه share تپ کنید و آنگاه در منوی باز شده گزینه Bluetooth را انتخاب کنید. آنگاه با این پیام روبرو می شوید که ارتباط بلوتوثی میان دو دستگاه برقرار کنید.

 دراپ باکس و دیگر سرویسهای ابری

انتقال

 

با توجه به اینکه روش های وابسته به سخت افزار در میان ابزارهای مختلف کاملا ناسازگار اند، شاید دوست داشته باشید به برخی سرویسهای آنلاین تکیه کنید. مثلا اگر یکی از شما آیفون داشته باشد، هیچ یک از روش های سخت افزاری با آن سازگاری ندارند.

اما این شانس وجود دارد که یکی یا هر دو شما پیش از این عضو دراپ باکس بوده و آن را روی اسمارت فون تان نصب داشته باشید. اگر فایل مورد نظر را درون اپلیکیشن دراپ باکس تان آپلود کنید، می توانید لینک آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. آنها هم می توانند فایل را مستقیما از اکانت دراپ باکس تان دانلود کنند. در ابزارهای اندرویدی، عکس های گرفته شده با دوربین هم به صورت خودکار در اکانت دراپ باکس آپلود می شوند.

ایمیل

انتقال

 

برای اینکه فایلی را به صورت بیسیم به اسمارت فون فرد دیگری ارسال کنید و وی بدون نیاز به هیچ سخت افزار یا اپلیکیشن ویژه ای روی تلفن هوشمندش بتواند آن را دریافت کند، چه شیوه ای را پیشنهاد می کنید؟‌ بهتر بود که یک استاندارد جهانی برای این کار وجود می داشت. اما حالا که این گونه نیست، می توانید آن را ایمیل کنید.

ایمیل کردن فایلها تنها راهی است که می توانید آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید و آنها بدون توجه به پلتفرم و سخت افزار اسمارت فون شان و همچنین عدم نیاز به هیچ اپلیکیشن خاصی، فایل شما را دریافت خواهند کرد.
تنها کافی است اپلیکیشن ایمیل موبایل تان را باز کرده و فایل مورد نظر را در آن اضافه نمایید. حال آدرس ایمیل دوستان تان را وارد نموده و پیام را ارسال کنید. آنها فایل شما را در اینباکس موبایل های شان دریافت خواهند کرد.
واقعا شرم آور است که پس از آن همه توسعه نرم افزار پیچیده و کارآمد، هنوز ایمیل مورد اعتمادترین و عمومی ترین شیوه برای ارسال فایل است.

AirDrop

انتقال

 

اگرچه اپل در پشتیبانی از استانداردهایی همانند NFC یا بلوتوث برای انتقال فایل رفوزه شده، اما آنها در نسخه بعدی سیستم عامل موبایلشان (iOS 7) مشغول کار بر روی راه حل انتقال فایل لوکال ویژه اپلی هستند.

قابلیت AirDrop دیگر آیفون های موجود در نزدیکی تان را به شما نشان می دهد و اجازه می دهد که فایلها و دیگر انواع اطلاعات را با آنها به اشتراک بگذارید. متاسفانه این قابلیت تنها میان آیفون ها قابل استفاده بوده و یک استاندارد اختصاصی درون پلتفرمی است. لذا هنوز آیفونها امکان ارتباط با اندروید، ویندوزفون، بلک بری و دیگر پلتفرم ها را به صورت بیسیم ندارند.
البته مجموعه بسیار متنوعی از دیگر شیوه های انتقال فایل را هم می توان به این لیست افزود. شما می توانید اپلیکیشن های متعددی را بیابید که به شما امکان انتقال بیسیم فایل میان اسمارت فون های پلتفرم های مختلف را می دهند. اما لازم است که بر روی اسمارت فون های هر دو فرد فرستنده و گیرنده این اپلیکیشن ها نصب باشند، تا این مسیر کامل شده و ترانزیت فایل امکان پذیر گردد.
از سویی هیچ یک از شیوه های بالا برای فایل های حجیم مناسب نیستند. برای مثال شما نمی توانید به راحتی مجموعه موسیقی موبایل تان را با دوست تان به اشتراک گذارید. برای چنین کارهای حجیمی، شاید بهترین راه انتقال فایل ها به کامپیوتر با استفاده از کابل، و سپس انتقال آنها از کامپیوتر به اسمارت فون دیگر باشد.

سخت بر این اعتقادم که امپراطوری بعدی جهان را گوگل بنا خواهد نهاد و من علاقه‌مندم تاریخ شکل گرفتن این امپراطوری را مکتوب کنم.