امروزه لپ تاپ ها بین کاربران از محبوبیت فراوانی برخوردار هستند اما شارژ باتری و به نوعی شارژ کردن آن تبدیل به یک معضل اساسی برای کاربران شده است تا آنجا که همه باید همیشه نگران از هوش رفتن لپ تاپ خود هنگام کار باشند. در این مطلب سعی داریم شما را با چند روش جهت اطمینان از شارژ لپ تاپ آشنا کنیم.در مطالب قبل افزایش طول عمر باتری لپ تاپ را توضیح دادیم.
1- یک نکته بسیار مهم که باید هنگام خرید لپ تاپ به آن توجه داشته باشیم آن است که پس از خرید لپ تاپ از آن استفاده کنید تا کاملاً شارژ تمام کند. وقتی که خاموش شد آن را برای 12 ساعت روی شارژ بگذارید.
2- دیفراگ منظم؛ هارد شما کارش را هر چه سریع تر انجام دهد، تقاضای کار کمتری برای هارد و باتری تان ارسال خواهد شد. با انجام مرتب سازی منظم هارددیسک لپ تاپ تان کارایی آن را تا حد ممکن افزایش دهید. البته توجه داشته باشید هنگام دیفراگ کردن حتماً لپ تاپ تان به برق وصل باشد. این مرتب سازی باعث می شود هرگاه درخواستی برای استفاده از هارد فرستاده می شود، کار با سرعت بالاتری انجام شود و مصرف برق هارد به نوعی کمتر شود و به این ترتیب باتری مدت زمان بیشتری به کار خود ادامه دهد.
3- به این مساله توجه داشته باشید که نور صفحه نمایش تان را کم کنید چرا که امروزه اغلب لپ تاپ ها دارای قابلیت کم کردن نور صفحه نمایش هستند. برخی هم حتی دارای قابلیت بهبود کارکرد سی پی یو و سیستم خنک کننده هستند. پس میزان مصرف انرژی آنها را تا حد اقل ممکن کاهش دهید، تا بالاترین میزان عمر باتری را داشته باشید.
4- نرم افزارهایی را که در پس زمینه سیستم عامل تان اجرا می شوند خاموش کنید. همه این برنامه ها بر میزان لود سی پی یو می افزایند و به سرعت شارژ باتری تان را کاهش می دهند. همچنین برنامه های غیرضروری را که در نوار ابزار پایین دسک تاپ در حال اجرا هستند، ببندید. برای این کار به منوی Start بروید و گزینه Run را انتخاب کنید. در پنجره باز شده کلمه msconfig را تایپ کنید و اینتر را بزنید. حال تب Startup را انتخاب کنید. در اینجا تیک کنار برنامه هایی را که به لود شدن دائم آنها نیازی ندارید بردارید. مثلاً برنامه آنتی ویروس شما باید دائماً در حافظه لود شود، اما مثلاً برنامه Quick Time نیازی به باز بودن دائم ندارد.
5- ابزارهای خارجی غیرضرور را به لپ تاپ وصل نکنید. ابزارهای USB (مانند موس) باتری لپ تاپ تان را خالی می کند. هنگامی که از آنها استفاده نمی کنید، خاموش شان کنید. شارژ دیگر وسایل از طریق لپ تاپ (مانند Ipod) هنگامی که لپ تاپ از باتری استفاده می کند، موجب خالی شدن شارژ آن می شود. اگر نیازی به کارت شبکه بیسیم و بلوتوث تان ندارید آنها را هم خاموش کنید زیرا هنگام روشن بودن به طور خودکار دائماً برای یافتن شبکه جست وجو می کنند و این کار میزان بسیار زیادی انرژی باتری را مصرف می کند.
6-رم سیستم تان را افزایش دهید. این کار به شما اجازه می دهد به جای اینکه سیستم مرتب از حافظه مجازی استفاده کند، پردازش هایتان را بیشتر با رم انجام دهید. حافظه مجازی برای انجام پردازش ها از هارد استفاده می کند و کارایی مصرف انرژی آن بسیار پایین است. توجه داشته باشید افزودن رم باعث افزایش مصرف انرژی می شود، اما کارایی آن بیشتر از برنامه های شبیه سازی است که حافظه مجازی را ایجاد می کنند.
7- هارد درایو و ابزارهای سی دی و دی وی دی را خاموش کنید. میزان مصرف انرژی سی دی و دی وی دی درایو ها از هارد هم بیشتر است. وجود سی دی در درایو باعث مصرف بیشتر می شود، حتی اگر از آن استفاده هم نشود. تا جایی که ممکن است سعی کنید به جای درایو نوری از برنامه های درایو مجازی استفاده کنید.
8- اتصالات باتری را تمیز نگه دارید. هر دو ماه یک بار پارچه یی را به الکل آغشته و اتصالات فلزی باتری را تمیز کنید. این کار راندمان جابه جایی انرژی بین باتری و لپ تاپ را بالا می برد.
9- از باتری تان مراقبت کنید. باتری را به کار وادارید. باتری شارژ شده را برای مدت طولانی بلااستفاده نگذارید. هر بار باتری را شارژ می کنید، آن را حداکثر طی یک تا دو هفته استفاده کنید. همچنین شارژ باتری های Li-On را هیچ گاه کاملاً خالی نکنید. در صورتی که از باتری های نیکل کادمیوم استفاده می کنید، اجازه دهید کاملاً خالی شوند و سپس آنها را شارژ کنید. باتری های جدید NiMH نیازی به این کار ندارند و باتری های Lithium-ion از آن هم بهترند.
10- هایبرنت به جای استند بای؛ اگر کامپیوترتان در طول روز مدتی بدون استفاده است، آن را به گونه یی تنظیم کنید که پس از مدت معینی وارد وضعیت استند بای شود. اگرچه قرار دادن لپ تاپ در حالت استند بای باعث صرفه جویی زیادی در مصرف انرژی می شود و همچنین سریعاً به حالت آماده به کار برمی گردد، اما به هیچ وجه کارایی آن به اندازه صرفه جویی انرژی در حالت هایبرنت نیست. هایبرنت کردن سیستم در عین حال که باعث حفظ دوره کاری تان می شود، ابزارهایتان را کاملاً خاموش می کند تا استفاده انرژی نداشته باشند.
11-دمای عمومی سیستم تان را پایین نگه دارید. لپ تاپ در دماهای پایین تر کارایی بهتری خواهد داشت. هرچند وقت یک بار منافذ هوا را با یک پارچه یا تمیز کننده صفحه کلید پاک کنید یا اینکه هر سال یک بار آن را برای سرویس ببرید.
12- تنظیمات انرژی را بهینه سازی کنید. در کنترل پنل ویندوزتان از طریق گزینه Power Option میزان مصرف انرژی را بهینه کنید. برای نتایج مناسب گزینه Max battery را انتخاب کنید.
13- از چند برنامه به شکل همزمان استفاده نکنید. هنگامی که از باتری استفاده می کنید، هر بار فقط یک کار را انجام دهید و سپس سراغ کار بعدی بروید. هنگامی که روی یک صفحه گسترده کار می کنید، برنامه ای میل تان هم در حال کار است؛ همزمان به موسیقی هم گوش می دهید. ذهن تان را روی یک کار متمرکز کنید. اگر این کار را نکنید، قبل از اینکه هیچ کاری به پایان برسد باتری تان خالی شده است.
14- کارهای ساده را از لپ تاپ تان بخواهید. فعالیت هایی مانند چک کردن ای میل و پردازش متن بسیار کمتر از بازی ها و پخش دی وی دی مصرف انرژی دارند. اگر هنگام مسافرت تنها یک باتری شارژ شده دارید، در مورد نحوه کارتان عاقلانه تر فکر کنید.
15- اگر امکان آن را دارید برای خودتان لپ تاپ های بهتری خریداری کنید چرا که هم اکنون به جایی رسیده ایم که کارخانه های سازنده صحبت از باتری های یک روز کامل می کنند و لپ تاپ های کاربردی تری به بازار می آیند. سعی کنید لپ تاپ قدیمی تان را با مدل های جدیدتر و کاراتر جایگزین کنید.
16- عملکرد ذخیره خودکار را خاموش کنید. قابلیت ذخیره خودکار مایکروسافت ورد و اکسل بسیار مناسب هستند اما برای انجام منظم این کار هارد باید بیشتر کار کند و مصرف انرژی آن بالا می رود. البته اگر آن را خاموش کنید، بهتر است هنگامی که باتری ضعیف است این قابلیت را دوباره روشن کنید تا قبل از اینکه سیستم تان بیهوش شود کارهایتان ذخیره شوند. ضمناً درخصوص استفاده از این نکته دقت بیشتری به خرج دهید تا اطلاعات تان را از دست ندهید.
17- میزان انجام کارهای گرافیکی را کاهش دهید. شما می توانید این کار را با تغییر رزولوشن صفحه نمایش و خاموش کردن قابلیت های تفننی گرافیک انجام دهید. امروزه کارت های گرافیک هم اندازه یا حتی بیشتر از هارد دیسک مصرف انرژی دارد.
18- همیشه هنگام مسافرت حداقل دو باتری شارژ شده را به همراه داشته باشید.در پایان نیز به این نکته توجه داشته باشید هر چه مراقب شارژ باشید احتمال دارد برای یک لحظه سیستم شما دچار مشکل شود و به نوعی هنگ کند که شما ناگزیر هستید سیستم را خاموش کنید بنابراین کلیدی ترین کار همانا ذخیره کردن مرتب است تا دچار پشیمانی نشوید