بهترین مرورگر با توجه به بررسی های جهانی مرورگر کروم است.یکی از دلایل برتری این مرورگر افونه های ان است.این افزونه شما را از استفاده از بسیاری از مرورگر های دیگر مانند IE بی نیاز می سازد پس با ما همراه باشید تا 10 افزونه برتر و کاربردی این مرورگر را به شما معرفی کنیم.
Autonito
در آخر هم یک افزونه برای حفظ حریم شخصی! توجه داشته باشید: حالت نا شناس (incognito mode) گوگل کروم یکی از بهترین راه ها برای مرور روزانه وب بدون بر جا ماندن هیچ اثری از آثار وبگردی کاربران روی رایانه آنهاست. با این حال ، صرف وجود این قابلیت لزوما به این معنا نیست که شما همیشه از آن قابلیت هر دفعه که از مرورگر استفاده می کنید بهره خواهید برد. هر چه قدر هم که در استفاده از این امکان دقت کرده و به هوش باشید، حافظه انسان گاهی اوقات تقصیر کار است؛ مردم اغلب در عجله بسر می برند. شما ممکن است به خوبی وارد حساب خود در فیس بوک شده و ندانسته شواهدی بر جای بگذارید که دقیقا بین ساعت ۱ و ۵ کار نمی کنید.
اینجاست که افزونه Autonito به بازی قدم می گذارد. این افزونه مانند حائلی بین شما و دنیای وب است. در داخل افزونه ابتدا لیست سایت هایی که همیشه می خواهید در حالت نا شناس مرور کنید را مشخص می کنید. از این پس، اگر شما در یک پنجره عادی مرورگر کروم بخواهید آدرس URL سایتی از سایت های مشخص شده را وارد کنید مرورگر شما را به آن آدرس می برد منتها به صورت خودکار در حالت نا شناس قرار می گیرد.دیگر جای هیچ گونه نگرانی نیست…. حال حریم خصوصی شما در امن و امان است!
IE Tab
می دانم ، می دانم می پرسید: به چه دلیل باید دوباره به آن اینترنت اکسپلورر کذایی برگشت با آن مسائل ومشکلاتش به خصوص اگر در حال حاضر با یکی از بهترین مرورگرهای موجود در بازار کار می کنید؟ متاسفانه ، تمام برنامه های کاربردی تحت وب با شما در این مورد موافق نیستند! به خصوص در فضایی که اکثر کاربران را هنوز کاربران IE تشکیل می دهند! قصد نام بردن این برنامه ها را ندارم، اما قطعا مواردی برای خودم پیش امده که به دلیل ضعف کرم در اجرا یا رندر کردن یک برنامه تحت وب ضروری مجبور شدم به همان اینترنت اکسپلورر قدیمی و سابق خودم برگردم و از ان استفاده کنم؛چاره دیگری نداشتم!
خب. دیگر هرگز چنین رنجی بر خود تحمیل نکنید! افزونه IE Tab به شما اجازه می دهد تا موتور رندر اینترنت اکسپلورر را درون کروم خود فراخوانی کرده، و به شما بهترینها از هر دو جهان (کروم و IE) را ارئه می کند : یک مرورگر یکپارچه که شما می توانید برای مشاهده همه صفحات به خصوص انها که نیاز به تجربه بسیار ناراحت کننده استفاده از اینترنت اکسپلورر دارند استفاده نمایید. به همین سادگی است که عنوان شد. فقط کافیست دکمه مربوطه را در نوار ابزار کروم خود کلیک کنید تا به اینترنت اکسپلورر مقیم کروم بپرید و دیگر مشکلی از این بابت نخواهید داشت.
AdBlock
آه بله، Adblock. گرچه من این افزونه خاصیتی دارد که شما را از دیدن تبلیغات پر درآمدی که در صفحات وب نشان داده می شود نجات می دهد و از آن روی که کارفرمایان من با این در امد ها به من دستمزد می دهند پس مرا نیز از نان خوردن می اندازد و قاعدتا باید دشمن این افزونه باشم! با این حال هیچ گاه نمی توانم کتمان کنم که فرم خاصی از تبلیغات اینترنتی کاملا مزاحم و آزار دهنده است، اگر رقت انگیز و مایه دلسوزی نباشد!. Adblock یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای رهایی از این سیستم تبلیغات مزاحم در مرورگر شماست
زیبایی Adblock در این است که بسیار قابل تنظیم و سفارشی سازی است به این شکل که با دادن فرصت به کاربر برای بهترین تنظیم افزونه مطابق با نیازهای کاری و الگوهای مشاهده سایت ها این عمل انجام می شود. مثلا آیا دوست دارید تبلیغات متنی همراه با نتایج جستجوی گوگل نشان داده شود، اما هر گونه تبلیغات دیگری خیر؟ با این افزونه دیگری نیل به این خواسته مشکلی نیست!
هه! حتی می توانید از یکی فیلتر های پیش ساخته Adblocks به عنوان سطح مسدود کردن «پیش فرض» استفاده کنید و این در صورتی است که حال و حوصله سفارشی سازی و دستکاری گزینه های افزونه را نداشته باشید. به صورت دستی می توانید موضوعاتی از تبلیغات را به لیست اضافه کنید که Adblock مسدود نکند و یا مهمتر از آن می توان سایتهایی را در لیست سپید قرار داد تا تبلیغات انها برای شما به نمایش در آیند!
دفترچه یادداشت کروم (Chrome Notepad)
من افزونه دفترچه یادداشت کروم را درست زیر Xmarks معرفی می کنم زیرا هر دوی این افزونه ها به طرزی عجیب و غریب ، در عملکرد و قابلیت کاملا مشابه هم هستند و هر دو در همگام سازی داده ها بین مرورگر های نصب شده کروم از روشی نزدیک به هم استفاده می کنند. در این مورد ، Chrome Notepad افزونه ای است که با انتخاب ان پنجره نوشتاری کوچکی در مرورگر کروم ظاهر می شود که می توانید از ان برای گذاشتن یادداشت برای یادآوری خود یا کاربر دیگر استفاده کنید آن هم با هر اندازه فونت دلخواه (و یا اندازه پنجره) که شما دوست دارید.
نکته جالب این افزونه این است که این یادداشت ها را به پوشه لیست بوک مارک های درون کروم قرار می دهد ، که در نتیجه این یاداشت ها قادرند در هر مرورگر نصب شده روی دیگر رایانه ها که این افزونه را روی خود نصب دارند به نمایش در اید.افزونه حتی مکان دقیقی که آخرین بار مکان نما را در داخل پنجره دفترچه یادداشت به انجا برده اید به یاد می آورد که اجازه دهید به شما بگویم این کار نوعی احترام به کاربر است.(ویژگی که برنامه ورد آفیس از آن بی بهره است!). به هر حال ، برای داشتن لیستی ایده آل از کارهای روزانه که بتوانید سریع هم محتوای لیست را به میل خود تغییر دهید… منتظر معرفی افزونه دیگری نباشید؛دفترچه یادداشت کروم بهترین است!
Foxish Live RSS
تقلید از هر چیزی، خالص ترین شکل چاپلوسی از آن است. و Foxish Live RSS اقتباسی آشکار دارد از امکانات Live Bookmarks موزیلا فایرفاکس! در این مورد چه؟ من تعهد و وفاداری برخی از شما پلت فرم کروم را تحسین می کنم، اما Live Bookmarks یک افزونه فانتزی و جالب در فایرفاکس است که به کاربر این امکان را می دهد که هر دو پوشه بوک مارک ها و خوراک خبری آر اس اس را یکجا و در یک مکان داشته باشد و استفاده کند. به جای داشتن چند نوع عضویت و مکانیزم جداگانه برای خواندن فید های آر اس اس ، فایرفاکس با این افزونه به کاربر اجازه می دهد تا یک فید آر اس اس دلخواه خود را به پوشه بوک مارک ها منتقل کند.
بنابراین ، هر زمان که شما بر روی پوشه ذکر شده واقع در نوار ابزار بوک مارک ها یا منو کشویی کلیک کنید ، به شما لیستی از آخرین فید های آر اس اس به روز شده به عنوان صفحات مجزا نمایش داده می شود. این قابلیت به اندازه کافی راحت و قابل استفاده است، درست است؟ اما افزونه مورد نظر ما یعنی Foxish Live RSS دقیقا این ویژگی را برای کروم تا حد نسبتا کاملی تکرار کرده، و جای به روز رسانی خودکار را می گیرد ، با این حال ، برای کسب اطلاعات جدید هر ۵ دقیقه یا بیشتر نیاز به رفرش کردن فیدها دارد.
Xmarks
Xmarks به معنی محل ضربدر نیست! اینجا مراد از «محل» مجموعه ای جامع از بوک مارک هایی است که قبلا ذخیره کرده و نمی خواهید هر بار که به سیستم و یا مرورگر وب دیگری می روید ان ها را از دست بدهید. و اینگونه هم نخواهد شد؛ نه با استفاده از این افزونه بسیار جذاب. زیرا که Xmarks به شما امکان استفاده از روشی خودکار برای همگام سازی بوک مارک های مرورگر شما به یک سرور متمرکز مبتنی بر «ابر» می دهد، که بعد از آن شما می توانید بوک مارک ها را بر روی هر مرورگر سازگاری نصب کنید… هر جایی که باشید!
البته ، ممکن است دوست نداشته باشید کل سایت های مورد علاقه شما در هر رایانه ای که استفاده میکنید(مثل رایانه محل کار و رایانه خانه) به Xmarks کامپیوتر دیگر منتقل گردد. و این کاملا خوب است. افزونه به شما اجازه دهد تا پروفایل های جداگانه ای برای هر کامپیوتر راه اندازی کنید ، اگر شما این قابلیت را انتخاب کنید ، به شما کنترل بیشتری بر روی بوک مارک ها می دهد. با این حال انتخاب نکردن ان هم خیلی مهم نیست زیرا که بوک مارک های شما همیشه در ابر باقی خواهند ماند. نصب مجدد سیستم عامل ، خرید کامپیوتر جدید ، رفتن به مروگر فایرفاکس برای شما دیگر مشکل ساز نیست زیرا که تا ابد بوک مارک ها و ادرس های مورد علاقه و تنظیمات مروگر را خواهید داشت!
Firebug Light
در حالی که ممکن است به نظر برسد این افزونه تنها به کار توسعه دهندگان وب می آید ، با این حال افزونه Firebug Light یکی از ضروری ترین ابزارهایی است که شما باید به همراه کروم به نصبش فکر کنید اگر که ویرایش HTML و CSS خوراک شماست! چرا این افزونه؟ زیرا Firebug Light به کاربر اجازه می دهد تا به سرعت جزییات کامل صفحه وب را مشاهده کند، و این اطلاعات را به بخش های کوچکتری برای اسکن ساده تر تقسیم کند.
به عنوان مثال ، برگه HTML افزونه به شما امکان دسترسی سریع به تمام بیت ها و قطعه های کد های HTML یک صفحه وب را از فرق سر تا نوک پا می دهد. ویژگی بهتر دیگر، شما می توانید با بردن ماوس بر روی هر بخشی از صفحه شما می خواهید – کدی که مبنایی برای عناصر ان بخش می باشند فورا در پنجره کوچکی (Firebug Lite) ظاهر می شوند. و اگر می خواهید واقعا حرفه ای تر به افزونه نگاه کنید ، می توانید سری به بخش Firebug Lite’s CSS بزنید که به شما اجازه می دهد عناصر مختلف صفحه را به صورت بلادرنگ تغییر داده و نحوه رندر شدن را همزمان مشاهده نمایید.
Web of Trust
اینترنت می تواند مکانی ترسناک و خطرناک باشد، باور کنید. اما اغلب اوقات ، خطر واقعی مربوط به محتوایی که برای جستجو در موردش مجبور به وب گردی زیاد از حد می شوید نیست، بلکه خطر بالقوه آن است که خود سایت در حالی که به ظاهر شبیه به مکانی امن و قابل اعتماد برای برطرف کرن نیازهای اطلاعاتی شما طراحی شده، در واقع و در باطن خط مقدم سوء استفاده بدافزارها و برنامه های الوده ، و یا دیگر مسائل ناخوشایند باشد. حتی وسواسی ترین کاربران در مسائل امنیتی هم گاهی اوقات فریب برخی عناوین را خورده و روی لینک ان مطلب کلیک می کنند و دچار اشتباه و آلودگی می شوند، اما اگر کروم افزونه ای برای به عقب بردن زمان برای رفع اشتباه ما که روی روی لینک الوده در وهله اول کلیک کرده ایم داشت آیا خوب نبود؟… عالی بود!
افزونه Web of Trust ماشین زمان نیست ، اما یک سیستم درجه بندی ابری محور برای مرور وب است. میلیون ها نفر از کاربران این افزونه در اقدامی همگانی با رتبه دهی امنیتی به سایت های بسیاری که مرور کرده اند به ما امکان داده اند تا قبل از بازدید از یک سایت بدانیم مرور ان سایت چه قدر امن است یا چه قدر مخاطره آمیز است. با کلیک روی این افزونه نشانگر رنگی کوچکی همراه با نتایج جستجوی در موتور های جستجو مانند گوگل ، یاهو و بینگ ، ظاهر می شود. و مانند چراغ راهنمایی ، به شما کمک می کند اگر می خواهید به سایتی بروید ابتدا از وضعیت امنیتی ان مطلع شوید و در صورتی که تشخیص دادید ریسک استفاده از یک سایت بالاست (مثلا رنگ قرمز برای یک سایت)به آن نروید و به این ترتیب مرور امن تری در وب داشته باشید!
LastPass
متوجه شدم که گوگل کروم راه خوشایند و کوچولویی برای به خاطر سپردن رمزهای عبور درون مرورگر شما برای ما کاربران دارد. می دانید ، همان پرسش قدیمی و کلیشه ای «آیا می خواهید مرورگر این رمز عبور را به خاطر داشته باشد ؟» که هر زمان که اطلاعات مربوط به نام کاربری و رمز عبور را در هر صفحه امنی وارد کنید جلوی چشمانتان ظاهر می شود. این قابلیت به هیچ وجه مزاحم یا ضعیف نیست ، اما LastPass به سادگی امکان نگهداری کلمه عبور را تکامل یافته تر نموده و درست مانند Xmarks ، با مرورگرهای دیگری غیر از کروم می تواند کار کند.
اما خودم نگاهی نزدیک تر انداختم به افزونه: LastPass به شما اجازه می دهد کلمات عبور خود را در محل امن ابری صرف نظر از آنکه از چه مرورگری استفاده می کنید (البته فقط مرورگرهای تحت پشتیبانی) و اطلاعات مربوط به چه صفحه ای باشد را ذخیره کنید. شما می توانید از این افزونه برای به اشتراک گذاشتن کلمه عبور ها بین رایانه دفتر و محل سکونت خود از طریق ایجاد یک لیست واحد که توسط یک رمز ارشد (master password) که خودتان به سرویس داده اید قفل شده است استفاده کنید. بهتر از همه ، هنگامی که شما همه سیستم های مختلف خود را به سرویس متصل کردید، می توانید از افزونه برای ورود خودکار به هر سایتی که از هر رایانه تحت کنترل خود وارد آن می شوید استفاده کنید؛ جالب بود نه؟
افزونه عقبگرد (Undo) زبانه بسته شده
باز کردن مجدد تب بسته شده در کروم بسیار آسان است ، نه؟ فقط با زدن کلیدهای ترکیبی Control ، Shift و کلید T می توان از آخرین زبانه بسته شده و صفحه باز شده در ان اطلاع یافت.
خب، اگر بخواهید یکی از زبانه هایی که پیشتر بازدید کرده اید را ببینید مثلا زبانه ای که بعد از آن ۸ زبانه دیگر را باز کرده اید و سپس بسته اید آن وقت چه گونه می توان به این زبانه رسید؟ اگر اطلاعات آن زبانه برای شما اهمیت حیاتی داشته باشد احتمالا حاضرید برای رسیدن به آن تلاش زیادی کنید و در میان بسیاری از زبانه های پیشتر بازدید شده بگردید تا به مطلوب دست یابید. اما آیا جرات می کنید در ابزار تاریخچه (history) مرورگر کروم ، که خود می تواند به دلیل باز کردن تعداد زیادی تب و صفحات مختلف بسیار گیج کننده و ملال آور باشد به دنبال تک زبانه مورد نیاز خود بگردید؟ فکر کنم جوابتان نه است!
چه طور است از افزونه «عقبگرد (Undo) زبانه بسته شده» استفاده کنید؟ این افزونه بسیار کوچک دکمه ای از خود در سمت راست نوار ابزار کروم از خود به جا می گذارد که به شما انبوهی از خدما ت اضافی برای کنترل های بیش از پیش زبانه ها که به هر دلیل آنها را بسته اید می دهد. کافیست روی دکمه کلیک کنید تا لیست بلند بالایی از زبانه هایی که قبلا بسته اید برای شما به نمایش در آید که می توانید گزینه های لیست را از طریق تنظیمات افزونه پیکربندی کنید. یک کلیک روی هر کدام از موارد لیست کافیست تا افزونه آن را درون تب جدید باز کند. تمام پیچیدگی افزونه همان بود که در بالاذکر شد!