امروز:29 دی 1403

اسمارت فون ها در درمان افسردگی به شما کمک میکنند

آیا تلفن هوشمند شما میتواند به شما بگوید که افسردگی دارید؟ برای پاسخ به این پرسش با آریامونز همراه باشید..

بیماری افسردگی از طریق پرسش های فراوان در مورد خصوصیات فردی و در طی مصاحبه های طولانی با روان پزشکان قابل تشخیص است.

اما ممکن است برنامه هایی در گوشی های هوشمند قادر به انجام این کار باشند، با توجه به یک پژوهش جدید به سادگی با جمع آوری اطلاعات GPS و داده های دیگر میتوان گفت که شما در معرض خطر افسردگی قرار دارید یا خیر!

محققان دانشگاه نورث وسترن در ایلینویز پس از آزمایشات فراوان در مورد این برنامه نام آن را ربات بنفش نهادند. این برنامه با استفاده از تعدادی از سنسورهای داخل گوشی های هوشمند اطلاعاتی نظیر تشخیص محل، حرکت، استفاده از تلفن و سایر فعالیت های دیگر،احتمال وجود افسردگی در فرد استفاده کننده را ارزیابی میکند.

سهراب صائب محقق ایرانی فوق دکترا در دانشکده پزشکی فینبرگ در دانشگاه نورث وسترن که از انتشار دهندگان ربات بنفش است میگوید: علت اصلی انتشار این اپلیکیشن شناسایی افراد افسرده به صورت عینی می باشد. صائب و همکارانش این پژوهش را در دانشگاه نورث وسترن و دانشگاه ایالتی میشیگان بر روی 28 نفر از شرکت کنندگان به مدت 2 هفته انجام دادند.

در طی این پژوهش آنها دریافتند که ربات بنفش میتواند 87% از شرکت کنندگان در یکی از گروه های مورد آزمایش را که در معرض خطر افسردگی قراردارند با توجه به PHQ-9 شناسایی کند.

depression_625x35

در گروهی دیگر 9 مورد از آزمون های تست مبتنی بر GPS نشانگر این مطلب بود که کاربرانی که بیشتر به نقاط مختلف نقل مکان میکنند و در حرکت هستند کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار میگیرند.

علاوه بر این، در گروهی از شرکت کنندگان که با گوشی خود بیشتر کارهایی مانند بازی و تکست دادن را انجام میدهند و کمتر با تلفن خود صحبت میکنند ربات بنفش توانست 74% از کسانی را که در معرض افسردگی قرار دارند شناسایی کند.

همچنین صائب میگوید: برای تشخیص بهتر اثربخشی ربات بنفش قرار است پژوهش بزرگتری بر روی شرکت کنندگان بیشتری انجام پذیرد تا ببینند آیا این برنامه میتواند تغییر رفتار در طول زمان را نیز تشخیص دهد یا خیر!

لازم به ذکر است که افسردگی یک بیماری ناتوان کننده است که حداقل 17% از مردم در مرحله ای از زندگی خود دچار این بیماری میشوند در عین حال تخمین زده میشود که تا سال 2025 بیش از 5میلیارد نفر در جهان هرکدام یک گوشی هوشمند داشته باشند که قابلیت سنجش آنها بسیار بالاتر از اپل های امروزی باشد و احتمالا صدها نفر از برنامه هایی که برای سنجش میزان خطر ابتلا به افسردگی و ارائه اطلاعاتی در مورد سلامت روان هستند استفاده خواهند کرد.

این ربات که نام خود را (ربات بنفش) از دانشگاه نورث وسترن برگرفته است میتواند به صورت خودکار به کاربران در مورد خطر سلامت روان آنها هشدار دهد و همچنین توصیه هایی را در مورد کاهش احتمال خطر ابتلا به افسردگی ارائه دهد(مثل استفاده کمتر از تلفن همراه و یا بیشتر بیرون رفتن از منزل)