امروز:3 بهمن 1403

با گوشی خیس شده چه کنیم؟

با گوشی خیس شده چه کنیم؟ 5

گوشی‌های تلفن همراه این روزها از پس هر کاری برمی‌آیند. حتما برای خیلی از شما پیش آمده که گوشی خود را گم کنید، از شما بدزدند، از دستتان به زمین بیفتد یا هر اتفاق ناگوار دیگری پیش آید. برای همه این مشکلات راه چاره‌ای هست که خودتان خوب می‌دانید. شاید از دوستان شنیده باشید یا برای خود شما اتفاق افتاده باشد که گوشی داخل دستشویی، لیوان آب یا چای افتاده است. سالانه حدود ۸۸۰ هزار انگلیسی به خاطر افتادن موبایل در آب اعصابشان را خرد می‌کنند. تلفن‌های همراه و تبلت‌ها، علاقه زیادی به خیس شدن دارند؛ افتادن یک گوشی موبایل در یک گودال آب، سینک ظرف‌شوئی و حتی توالت، سبب می‌شود تا آسیب‌های غیر قابل جبرانی به آن، وارد شود. این اتفاق دقیقا ممکن است برای تبلت‌ها اتفاق بی‌افتد و تبلت گنده شما به آب تنی، علاقه کوچکی نشان دهد! پس از این اتفاق، تمام اطلاعات شخصی‌تان برروی تلفن‌ همراه و تبلت‌تان از بین می‌رود و شما می‌مانید و یک گوشی خیس شده! حال باید برای رهایی از آسیب دیدن فیزیکی گوشی یا تبلت پس از غرق شدن در آب، چه کار کنیم؟! آیا با افتادن یک گوشی موبایل در آب، زندگی‌اش به پایان می‌رسد؟!

خیر، راه‌های بسیاری برای خشک کردن سریع تلفن همراه و تبلت‌ها پس از آب تنی، وجود دارد و در قدم اول بهتر است فکر روشن کردن آن را از سر خود بیرون کنید. تنها کاری که پس از به‌وقوع پیوستن چنین واقعه‌ای باید انجام دهید، حفظ آرامش و خونسردی و انجام روش‌های زیر برای زنده نگه‌داشتن گوشی‌همراه‌تان است. گوشی موبایل یا تبلت، پس از مرطوب شدن با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد. آب و جریان الکتریکی موجود برروی گوشی همراه‌تان با یک‌دیگر در تضاد بوده و می‌تواند با یک اتصال کوتاه یا حتی شوک الکتریکی، همراه باشد. در بهترین حالت، آب در نقطه‌ای از گوشی‌همراه‌تان جمع می‌شود و به برد آن، آسیب وارد نمی‌کند. اگرچه گاهی پیش می‌آید که قطرات فضول آب به سمت پردازنده، باتری و مدارهای گوشی راه پیدا کرده و آسیب جدی را به شما وارد نمایند. به زبان ساده، اصلا اجازه ندهید گوشی‌ موبایل یا تبلت‌تان مرطوب و خیس باقی بماند و با راهکارهای زیر هرچه سریع‌تر تلفن همراه یا تبلت‌تان را از کما خارج کنید.

گوشی

 

با ما باشید..

گوشی

 

1- گوشیتان را خاموش کنید!

اگر تلفن همراه و تبلت‌تان برای مدتی کوتاهی به غواصی در آب پرداخته، بهتر است برای احتیاط، آن را خاموش نمایید. در بسیاری از تلفن‌های هوشمند، امروزه نمی‌توان باتری‌اش را از گوشی خارج کرد، پس بهتر است تلفن هوشمند خود را به روش معمولی خاموش کنید. نکته مهمی که وجود دارد اصلا زمان خود را برای بررسی سالم ماندن و آسیب دیدن گوشی در اثر ورود جریان آب به آن، هدر ندهید.

این موضوع همه چیز را بدتر می‌کند!

اگر در بیرون از خانه و در محل کارتان به سر می‌برید، ابتدا باید محل صاف و خشکی را برای قرار دادن تبلت یا تلفن همراه خیس تان برروی آن، پیدا کرده و سپس طبق مراحل بعدی را دنبال کنید.

 

گوشی

 

2- اجزای گوشی‌تان را از هم، جدا کنید!

متاسفانه و یا خوش‌بختانه باز کردن قطعات حساس گوشی موبایل کار آسانی نیست. با این حال سعی کنید در ابتدا سیم کارت خود را از گوشی خارج سازید. این کار سبب می‌شود تا سیم‌کارتتان در امان بماند و به طبع اطلاعات ذخیره شده برروی آن را از دست ندهید. اگر تلفن همراه یا تبلت‌تان دارای کارت حافظه جانبی است، بهتر است از گوشی جدا شود. انجام این عمل، به حفظ فایل‌های ذخیره شده برروی آن، کمک می‌کند. سپس با استفاده از یک دستمال کاغذی خشک، شروع به خشک کردن قطرات آب سرگردان نمایید.

در پاک کردن قطرات آبی که می‌توانید به راحتی خشک‌شان نمایید، اصلا کوتاهی نکنید. با انجام سریع و به موقع این عمل، از نفوذ آب به صفحه نمایش، برد و قسمت‌های حساس گوشی موبایل و تبلت خود، جلوگیری خواهید کرد. اما درباره قطرات آبی که در به داخل گوشی نفوذ کرده است، چه نظری دارید؟!

شما برای زنده نگه‌داشتن تلفن همراه‌تان نیاز به خشک نگه‌داشتن برد، پردازنده و سایر قطعات حساس خواهید داشت. راه‌هایی زیادی برای خشک کردن قطعات حساس سخت افزاری وجود دارد، که در زیر آورده شده است:

استفاده از سشوار: درجه حرارت هوای خروجی از سشوار تا آخرین حد ممکن کاهش داده و برای اطمینان از آسیب ندیدن سخت‌افزارهای حساس گوشی بر اثر حرارت سشوار، بهتر است هوای خروجی سشوار را برروی دست خود نگه داشته و مطمئن شوید که دست‌تان احساس سوختگی نمی‌کند. استفاده از هوای گرم سشوار به مدت 30 دقیقه برروی منافذ گوشی و قطعات حساس سخت افزاری، شانس زنده ماندن گوشی یا تبلت‌تان را افزایش می‌دهد. البته این روش زیاد پیشنهاد نمی شود.

استفاده از اجاق گاز: گوشی موبایل یا تبلت‌تان را در یک جعبه خالی و برروی سینی فر گذاشته و سپس به داخل فر هدایتش نمایید. بهتر است دمای اجاق گاز در حدود 110 تا 120 فارنهایت باشد تا گوشی‌تان بر اثر گرمای فر، آسیب جدی نبیند. همچنین این روش هم زیاد پیشنهاد نمی شود.

 

گوشی

استفاده از یک کاسه برنج: بهتر است به مغازه نزدیکی رفته و یک کاسه نسبتا کوچک برنج خام برای گوشی موبایل خیس خود، تهیه نمایید. ظرف برنج و مقدار برنج آن‌قدری باید باشد که بتواند رطوبت تلفن همراه و اجزای سخت افزاری آن را به خود جذب نماید. بهتر است یک اینچ برنج در هر طرف گوشی، وجود داشته باشد که عملیات خشک کردن گوشی به‌درستی انجام شود. یک روز کامل یا 24 ساعت مدت زمانی است، که احتمالا خواهد توانست گوشی یا تبلت‌تان را از مرگ مغزی نجات دهد.

 

استفاده از سیلیکا ژل: برنج خوب است اما یک جور گرد و غبار خاص دارد که حتما متوجه آن شدید. اگر یک کیسه بزرگ برنج را خالی کنید بهتر متوجه می‌شوید. برای همین است که برنج را می‌شورند قبل از هر کاری. همین مسئله شاید موجب بشود که شما از استفاده از برنج خام واهمه داشته باشید.  سیلیکا می‌تواند درمان این ترس شما باشد. سیلیکا همان ماده‌ای که به عنوان سیلیکا ژل معمولا در بسته‌های دستگاه‌های الکترونیکی و لباسهای تازه خریده قرار می‌دهند. فقط یادتان باشد که سیلیکا ژل کمی سرعت پایینی در جذب رطوبت دارد برای همین باید سریعا دست به کار شوید و وقت را هدر ندهید.

 

جاروبرقی: اگر در منزل هستید به جای گشتن دنبال سشوار به دنبال جاروبرقی بگردید! در این مقاله می‌خوانیم که با ۲۰ دقیقه جارو کردن قسمتهای خیس شده می‌توان رطوبت قسمتهای داخلی گوشی را کاملا از بین برد و بعد از ۳۰ دقیقه بدون هیچ مشکلی دوباره از گوشی استفاده کرد.

 

آب خالص: اگر دیدید یک نفر گوشیش را درون آب انداخت فکر نکنید دیوانه است! این راه درمان برای افتاده در آب نمک است. مخصوصا خانم‌های خانه‌دار زیاد پیش می‌آید که تلفن همراهشان داخل آب نمک بیافتد. نمک حالت خورندگی بالایی برای قطعات الکترونیکی دارد. اول از همه اگر خیلی خیس شده و دیگر یک ذره خیس شدن بیشتر برایش فرقی نمی‌کند آن را داخل آب تمیز بیاندازید و کمی حرکت بدهید که نمک خارج شود. بعد با روشهایی که گفته شد آن را تمیز کنید.

 

گوشی خودتان را الکلی کنید!: یک پیشنهاد بسیار خوبی که درباره خاموش کردن تلفن همراه مرطوب همیشه وجود داشته است و از پشتوانه علمی خوبی نیز برخوردار شده، استفاده از الکل خالص است. دلیل علمی این روش بسیار واضح و ساده است. الکل سبب می‌شود تا رطوبت از قسمت‌های حساس گوشی خارج شود. اگر بابت ضرر الکل به گوشی‌تان نگران هستید، بهتر است بدانید الکل از آن‌جا که بسیار زود تبخیر می‌شود، نمی‌تواند به برد و قسمت‌های سخت افزاری گوشی موبایل یا تبلت‌تان آسیب وارد نماید و به زودی از گوشی موبایل‌تان خارج خواهد شد.

 

یخچال: اگر فکر کردید که راه‌های عجیب و غریب ما تمام شده است اشتباه کردید. این یکی از همه عجیب‌تر است چون معمولا فکر می‌کنیم که باید با گرما رطوبت را از بین برد.
AdvancedTelecom می‌گوید استفاده از یخچال یک راه عالی نجات گوشی خیس شده است. برای استفاده از این راه گوشی را داخل فریزر نگذارید. دلیلش این است که معمولا گوشیهای ما از صفحه نمایش LCD استفاده می‌کنند. ال سی دی مخفف Liquid crystal display است. مشخص است که اگر یک مایه را در فریزر بگذاریم یخ می‌زند و تغییرات حالت می‌دهد. گوشی را در قسمتهای میانی یخچال قرار بدهید و بعد از نیم ساعت در بیاورید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و دوباره این روند را طی کنید تا به جایی برسد که مطمئن شوید گوشی خشک خشک شده است.
البته دقت داشته باشید که هیچکدام از راه های بالا صد در صدی نیستند و تنها پیشنهادهای افراد متخصص می باشد. برای همین در این مورد باید دقت داشت باشید که پیشگیری بهتر از درمان است. پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از خیس شدن موبایل و تبلت‌تان، از آن محافظت بیش‌تری کنید و در مکان‌های مرطوب رهایش نکنید!

امیدواریم که روش‌های گفته شده و روش‌هایی که شما ارائه خواهید کرد، بتواند به صاحب یک گوشی موبایل و تبلت خیس کمک کرده و ابزار هوشمندش را از مرگ حتمی نجات دهد.

سخت بر این اعتقادم که امپراطوری بعدی جهان را گوگل بنا خواهد نهاد و من علاقه‌مندم تاریخ شکل گرفتن این امپراطوری را مکتوب کنم.